De Balance Coach

De Balance Coach is een van sensoren voorzien zadelkruk die aangesloten wordt op een eigen laptop of PC.

Via het beeldscherm krijgt de gebruiker visuele feedback over de uitgevoerde bewegingen van bekken en lage rug.

Door deze biofeedback kan er efficiënter en leuker worden geoefend.

Zo kun je efficiënt en op een speelse manier bekkenkantelingen leren, de mobiliteit in de lage rug vergroten en leren om de kleine, diepe spieren rond de wervelkolom te gebruiken, i.p.v. de grote, oppervlakkige spieren.

De Balance Coach is o.a. inzetbaar bij bekkenproblematiek, lage rug problemen, controle en gevoel terugkrijgen in de onderrug, houdingcorrectie, balans, rust- en concentratieoefeningen. (Foto: Stal Vreedenburgh)

Balance Coach therapie

Kom er achter waar jouw bewegingsvoorkeuren en eventuele beperkingen liggen met een sessie op de Balance Coach! De bewegingen van bekken/onderrug worden via de sensor vertaald naar de monitor, waardoor je inzicht krijgt in jouw beweegpatronen te paard!

Balance Coach Clinic

Bewust Paardrijden verzorgt clinics en workshops Hippische Sportoefentherapie al dan niet met de Balance Coach. Een aanrader om de bewustwording bij ruiters te vergroten! Zeker wanneer het gecombineerd wordt met rijden zodat je gelijk de vertaalslag naar het rijden zelf kan maken.

Verkooppunt

Ook voor de aankoop van een Balance Coach voor uw praktijk, manege, stal bent u bij Faber Oefentherapie aan het goede adres! Barbara Faber ontwikkelde de Balance Coach samen met Sensamove. Informeer naar de mogelijkheden en tarieven!