Individuele begeleiding Hippische Sportoefentherapie

Weer klachtenvrij (na) paardrijden

Pijn-, stijfheids- of spanningsklachten tijdens of na het rijden? Door stapsgewijs jouw houding en bewegingspatronen te leren herkennen en te optimaliseren wordt je de pijn weer de baas! Ademtechniek en hartcoherentie kunnen eveneens een belangrijke rol spelen bij het verminderen en opheffen van de klachten. Ook voor wanneer je het rijden verantwoord wilt hervatten na revalidatie of zwangerschap! Behandeling en begeleiding zowel in de behandelruimte als te paard op locatie. Vergoeding vanuit de zorgverzekering is vaak mogelijk!

(Foto: Stal Vreedenburgh)


Houding en zit optimaliseren

Om paard te kunnen rijden in harmonie is een goede houding en zit te paard essentieel! Een goede connectie met jouw paard kan alleen dan tot stand komen als het biomechanische systeem klopt. De oefentherapeut gespecialiseerd in paardensport analyseert waar de bottleneck in de beweging zit en biedt adequate oplossingen in de vorm van oefeningen, beweegadviezen en trainingsadviezen.

(Foto: Stal Vreedenburgh)


Centered Riding

Geheel in het verlengde van het aanbod Hippische Sportoefentherapie biedt Bewust Paardrijden individuele instructie Centered Riding level I. Ruiter, paard en therapeut gaan samen aan de slag met de 4 basics binnen de Centered Riding: Zachte ogen, blokken stapelen, centreren, ademhaling.

Daarnaast zijn een duidelijke doelstelling en het gronden terugkerende items!

Wil je ook eens een heup 'release' of een schouder 'release' ervaren? Maak dan nu een afspraak!

(Foto: Stal Vreedenburgh)