Over Barbara

Barbara, sinds 1998 als oefentherapeut Mensendieck:

 

Als kind wilde ik veearts worden:

Toen al vond ik het belangrijk dat dieren zich fijn kunnen voelen. 

Na mijn afstuderen aan de HBO opleiding oefentherapie Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam was de keus dan ook snel gemaakt: Het begeleiden van ruiters in houding en zit om zo een stukje welzijn van het paard tijdens het rijden te kunnen bewerkstelligen!

Mijn gastdocentschap aan de MBO-opleiding paardenhouderij op Aeres Barneveld is een mooie kroon op mijn werk: Daar leid ik samen met Roos Dyson (Gepaard met een lach) instructeurs op om houding en zit bij hun leerlingen te kunnen optimaliseren.

 

Daarnaast (en ook wel parallel daaraan vanwege de vele raakvlakken) is het bieden van een stukje ontspanning en vertrouwen aan mensen met spanningsproblematiek is één van mijn passies!

De interventies die ik inzet in de praktijk gebruik ik ook om mijn eigen drukke leven in balans te houden.

Zo ben ook ik in mijn dagelijks leven bezig hoe ik balans kan aanbrengen in gezin, werk, sociaal leven en mijzelf.

Mijn kinderen, honden en paarden helpen mij in dit proces. Zij zijn voor mij grote leermeesters die mij keer op keer weer een spiegel voorhouden!' 

 


Opleiding en cursus

1998  HBO- opleiding Oefentherapie Mensendieck 2008  bachelor in Health Education.

2014 Medical Kinetics

2016  Instructor Centered Riding level I

2017 Coach Hartritme Biofeedback Heart-Q

2020 Rijden met ballen, therapeutenvariant

 

Hobbies en interesses

Paarden, bewust paardrijden, bodyawareness, hardlopen, out-of-the-box denken, aquagroen, social media, fotografie, varen op de loosdrechtse plassen.

Initiatieven

Van 2001 tot 2017 werkte Barbara bij Movement Therapy in Bussum. In 2006 was Barbara oprichtster van het netwerk Hippische Sportoefentherapie en ontwikkelde 6 jaar later de Balance Coach. Begin 2018 opende zij Faber Oefentherapie landelijk gelegen tussen de weilanden in Oud Loosdrecht! In 2020 startte zij samen met Roos Dyson de opleiding Houding en Zit: De sleutel tot succes! op Aeres Barneveld.