Balance Coach

Niet harder trainen maar slimmer...

De Balance Coach is een van sensoren voorzien zadel, dat via een USB kabel of draadloze verbinding wordt verbonden met een laptop of PC.

 

Via het beeldscherm krijgt de ruiter visuele feedback over de uitgevoerde bewegingen van bekken en lage rug. Door deze biofeedback kan de oefentherapeut mobiliteit,  stabiliteit en voorkeuren van de rug meten en kan de ruiter efficiënter oefenen!

 

Faber Oefentherapie is ontwikkelaar en tevens dealer van de Balance Coach!

 

Bij de analysesoftware kan de ruiter bijvoorbeeld verschillende bekkenkantelingen leren en mobiliteit in de lage rug vergroten. De gebruiker leert om de kleine, diepe spieren rond de wervelkolom te gebruiken i.p.v. de grote oppervlakkige spieren.

 

De Balance Coach kan gebruik worden voor een breed scala aan trainingen waaronder: bekkenproblematiek, lage rugproblemen, controle en gevoel terugkrijgen in de onderrug, houdingscorrectie, balans, rust- en concentratieoefeningen. 

 


Individuele begeleiding

Tijdens een individuele begeleidingssessie op de Balance Coach doe je de NMC-test module en krijg je jouw testresultaten op papier mee naar huis. Z weet je precies waar jouw verbeterpunten liggen betreffende jouw mobiliteit, stabiliteit en coördinatie van bekken en onderrug! De oefentherapeut maakt samen met jou een oefenschema op maat binnen jouw individuele mogelijkheden! Ook wanneer je rugklachten hebt of na trauma of ongeval is dit een effectieve aanpak!

Combinatie-clinics

Omdat de Balance Coach zo duidelijk terug koppelt waar je verbeterpunten liggen op het gebied van houding en zit is deze combinatie-clinic een aanrader als je een leuke clinic bij jou op stal wilt organiseren! Eerst op de Balance Coach en erna het geleerde toepassen op Silver Joker of te paard, geeft fijne eye-openers!

Verkoopinformatie

De Balance Coach is verkrijgbaar bij Faber Oefentherapie voor oefentherapeuten, fysiotherapeuten maar ook voor ruiters en instructeurs!

 

De aanschafprijs van de Balance Coach inclusief basis software programma is    €1459,00 excl. BTW.  De software is na aanschaf vrij te gebruiken zonder maandelijks huur!

Aanvullende modules zijn tegen meerprijs leverbaar.

 

Het gebruik van de Balance Coach is volledig op eigen risico!